„Egyszer azt mondta nekem valaki, hogy írni veszélyes, mert nincs rá garancia, hogy a szavaidat ugyanolyan hangulatban olvassák majd, mint amilyenben leírtad őket.”

/Jojo Moyes – Az utolsó szerelmes levél/



2015. május 9., szombat

Kirsty Moseley - The Boy Who Sneaks in my Bedroom Window

Amber Walker and her older brother, Jake, have an abusive father. One night her brother's best friend, Liam, sees her crying and climbs through her bedroom window to comfort her. That one action sparks a love/hate relationship that spans over the next eight years.
Liam is now a confident, flirty player who has never had a girlfriend before. Amber is still emotionally scarred from the abuse she suffered at the hands of her father. Together they make an unlikely pair.
Their relationship has always been a rocky one, but what happens when Amber starts to view her brother's best friend a little differently? And how will her brother, who has always been a little overprotective, react when he finds out that the pair are growing closer? Find out in The Boy Who Sneaks In My Bedroom Window.


A történet:
Amber Walkert és idősebb testvérét Jake-t édesapjuk gyakran bántalmazza. Egy éjszaka Amber testvérévnek legjobb barátja, Liam, meglátja, hogy sír, ezért az ablakon keresztül bemászik hozzá, hogy megvigasztalja. Ez a cselekedet elindít egy szertelek/utállak kapcsolatot, amely eltart a következő 8 évben. 
Liam már egy magabiztos, csibész játékos, akinek még sohasem volt barátnője. Amber még mindig érzelmileg sérült az apja bántalmazásától szerzett sérülésektől. Ketten együtt egy lehetetlen párost alkotnak.
Az kapcsolatuk mindig is nehezen működött, de mi történik ha Amber hirtelen más szemmel kezd nézni a bátyja legjobb barátjára? És hogy fog a bátyja, aki mindig is egy kicsit túlvédelmező volt, reagálni ha megtudja, hogy ők ketten egyre közelebb kerülnek egymáshoz?
"-De én nem akarom tönkretenni a jövőd.
-Te vagy a jövőm, Angel."
Ez a könyv még magyarul nem jelent meg, én is rajongói fordításban olvastam, éppen ezért tudtam csak angol fülszöveget hozni, és nagyjából leírni, hogy miről is van szó. Maga a történet gyermekkorukban kezdődik, amikor Amber és Jake remegve várják haza apjukat a munkából. Attól félnek, hogy nehogy valami kisebb "rosszaságot" tegyenek, mert akkor bántalmazza őket. Amber azonban véletlenül kiönti az üdítőjét, és akkor elszabadul a pokol: ami a legrosszabb, hogy apjuk az erőszak mellett még molesztálja is a lányt. Amber ezután sírva bezárkózik a szobájába, ekkor meglátja őt Liam, ezért átmászik hozzá, hogy megvigasztalja őt. Ezt ezután minden egyes nap megteszi az elkövetkező 8 évben. 
8 év múlva Jake és Amber már csak ketten laknak együtt, hiszen apjukat elzavarták otthonról. A lány a bátyján kívül még Liamra is számíthat, hiszen a fiú is ott volt vele végig az elmúlt évek során. Liam persze egy magabiztos, szexi (ezt persze nem lehet kihagyni) fiú lett, aki egyébként már 18 éves, két évvel idősebb Ambernél. Amber - vagy Angel, ahogy Liam hívja - viszont még mindig nem tudott túllépni a múltján, és ezért a fiúnak még várnia kell hogy betörje a falait. Ahogy azt említettem már, Amber és Liam még mindig együtt alszanak, amiről persze Jake, a védelmező testvér mit sem sejt. Ez azért egy kicsit érdekes szerintem, hogy erre senki nem jött rá 8 év alatt... Ahogy azonban telik az idő, a két fiatal már nem tudja titkolni, hogy egyre jobban megkedveli a másikat, megindulnak a hormonjaik, hiszen mégis csak egymás mellett alszanak nap mint nap. A problémák inkább Amber érzelmi világával vannak, hiszen szerintem az elég egyértelmű, hogy Liam oda van érte, végül is 18 éves kamasz fiú, akinek még sose volt barátnője, végig rá várt. Pedig aztán minden lány odavan érte suliban, de ő csak rendületlenül vár.  Azért egy kicsit ez is hihetetlen volt számomra, de hát erre valók a könyvek, hogy kiélhessük a valóságban meg nem történt dolgok utáni vágyainkat :)
Jake karakterét is megkedveltem, a védelmező báty szerep nagyon vonzó volt. Na jó egy kicsit talán néha tényleg túlzásokba esett, de az előzmények miatt ez persze érthető. Amber és Liam félt is tőle rendesen, hogy mit fog szólni, ha kiderül a kapcsolatuk. :)
Annak ellenére, hogy voltak hibái a könyvnek, nekem nagyon tetszett. Persze mondhatná az ember, hogy ez az első szerelmes téma már nagyon közhelyes, de azért a családon belüli erőszak téma nem nevezhető annak. Az sosem szorulhat a háttérbe, főleg hogy jelen esetben nem csak "egyszerű" erőszak volt jelen, hanem molesztálás is, ami nagyon felkavaró. E téma komolysága ellenére azért voltak megmosolyogtató jelenetek is, mint például az iskolai fogadás (nem akarok spoilerezni) A szereplők szerethetők voltak - persze főleg Liamé - és a történet is tudott újat mutatni. Műfaján belül jó könyv, de ha nem vagy oda annyira a romantikáért, akkor gondold meg :-)

Értékelés:5/4

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése