„Egyszer azt mondta nekem valaki, hogy írni veszélyes, mert nincs rá garancia, hogy a szavaidat ugyanolyan hangulatban olvassák majd, mint amilyenben leírtad őket.”

/Jojo Moyes – Az utolsó szerelmes levél/



2016. április 17., vasárnap

5+1 könyv, amit a Könyvfesztiválon szeretnék beszerezni

    
    
    Jövő héten Könyvfesztivál. Ez nyilvánvalóan egyetlen könyvmolynak sem újdonság, hiszen már régóta tudjuk az időpontot, és bekarikáztuk a naptárunkban azt a bizonyos 4 napot (de legalább egyet biztosan), amikor mi is részt szeretnénk/tudunk venni az eseményen. Ráadásul manapság akárhova néz az ember a különböző közösségi oldalakon, mindenhol azt látja, hogy ez-meg-az a könyv fog megjelenni, vagy éppen ez-meg-az az író fog dedikálni. Aminek persze nagyon örülünk! Főleg, hogy nem tudom Ti hogy vagytok vele, de én az év elején sokszor éreztem azt, hogy nem tudom mit olvassak, mert ekkor ugye nem volt olyan sok megjelenés. Mondjuk, így legalább el tudtam olvasni elég sok olyan könyvet, amiket tavaly szereztem még be, és a várólistámat is csökkentettem! Most bezzeg - te jó ég! - rengeteg könyv fog megjelenni a fesztiválra, még most néhány nappal az rendezvény előtt is érkeznek a bejelentések a megjelenésekről. Úgyhogy letettem arról a próbálkozásomról, hogy listát írjak a könyvekről, amiket be szeretnék szerezni a Könyvfesztiválon, mert úgy érzem, hogy egyre hosszabb és hosszabb (soha véget nem érő!), ami persze remek érzés, hiszen egy új könyv megjelenése mindig jó dolog, viszont a pénztárcám már annyira nem örül. :D Azért igyekszem persze előre rendezni a gondolataimat, hogy mit szeretnék megvenni és persze, hogy mely dedikálásokra/programokra megyek. 

    Az előző bekezdésből tehát kiderült, hogy több könyvet szeretnék megvásárolni a Könyvfesztiválon, most ebből megpróbáltam ötöt kiemelni (ami elég nehéz volt), amik nélkül semmi estre sem szeretnék hazamenni jövő hét szombaton. Hogy sikerül-e, azt majd az élménybeszámolós posztomban mindenképpen elmesélem. :)



1. NICOLA YOON - MINDEN, MINDEN 


Nagyon ritka, de nagyon híres betegségben szenvedek. Gyakorlatilag az egész világra allergiás vagyok. Sosem lépek ki a házból. Már tizenhét éve. Csak anyu és az ápolónőm, Carla van itt velem. 
Aztán egy napon egy költöztető cég teherautója áll meg a szomszéd ház előtt. Kinézek az ablakomon, és akkor meglátom őt. Magas, vékony, és csak feketét visel – fekete a pólója, a nadrágja, az edzőcipője, sőt még a kötött sapkája is, ami alól egyáltalán nem lóg ki a haja. Észreveszi, hogy őt figyelem, és megakad rajtam a tekintete. Csak nézzük egymást. Olly a neve. 
Lehet, hogy nem lehet megjósolni a jövőt, de azért ezt-azt mégis meg lehet. Például nagyjából biztos vagyok benne, hogy bele fogok szeretni Ollyba. És szinte biztos, hogy annak katasztrófa lesz a vége.



Kiadó: GABO

Az előzetesek alapján nagyon érdekesnek tűnik a történet. Egy kis ifjúsági romantika némi plusszal, nekem mindenképpe felkeltette az érdeklődésem. 



2.  A. M. ARANTH - OCULUS 
Mit tennél, ha tudnád, hogy egy napon elveszíted a nevedet, a családodat, a barátaidat, a jogaidat és jó pénzért egy vak Idős tudós mellé adnak oculusnak, hogy helyette láss és a nap harminckét órájából huszonhatban neki bámulj mikroszkópba?
Itt, Avalonon így megy. Akkor is, ha emiatt őrült szektások megpróbálnak felrobbantani, megutál a legjobb barátod, elszaporodnak a vágások a csuklódon… mert itt ez a rend.
A nevem Truth Dunn volt. Most már nem vagyok ember. Nem vagyok személy. Csak oculus. Mit tennél, ha tudnád, hogy a legjobb barátod, egy lány, akit mindennél jobban szeretsz, rabszolga lesz? Végig tudnád nézni, ahogy tönkremegy? Hogy lassan megfojtja a rendszer? Mit éreznél, látva a híradóban egy robbantás helyszínén, mint szerencsés túlélőt? Az én válaszom egyszerű. Én megpróbálnám kiszabadítani. Akkor is, ha nem akarja. Akkor is, ha nyakig véres leszek közben. Akármit is kelljen tennem.
A nevem Aoi Kane. És én nem fogadom el, hogy itt ez a rend.
Mit tennél, ha tudnád, hogy az Ellenséged, az, akinek a levadászására mindent feltettél, ott van az orrod előtt? Hogy még csak nem is tudja, hogy a világon vagy? Hogy elképzelni is képtelen, hogy mérgezett nyílvesszőként rohansz felé? Én nem várok. Lecsapok rá, és eltaposom, ahogy érdemli. Bele sem gondolok, hogy mit ránt magával a semmibe. A nevem nem számít. De mától én vagyok itt a rend.

Kiadó: Főnix Könyvműhely
A legújabb könyve az írónak, a fülszövege egyértelműen felkeltette az érdeklődésemet. Ha már itt tartunk, A Liliom Kora c. könyvét is szeretném beszerezni.


2. DIANA GABALDON - AZ UTAZÓ (OUTLANDER 3.)

Kétszáz évvel korábban történt szenvedélyes találkozásuk után a halálra szánt Jamie Fraser lovagiasan visszaküldte a gyermekével várandós Claire-t a saját idejébe, mert meggyőződése volt, hogy el fog esni az 1746-os véres cullodeni csatában. 
Mostanra felnőtt a lányuk, és Claire rádöbben, hogy Jamie életben maradt. Visszavágyik hát az idő szakadékán keresztül, hogy újra megkeresse a férfit, akit soha nem tudott elfelejteni, és a sorsot, amit soha nem tudott figyelmen kívül hagyni…







Kiadó: Könyvmolyképző
Szerintem egyértelmű, nem kell magyarázkodnom. Imádom a könyveket és a sorozatot is. Már régóta várjuk a harmadik rész megjelenését, de megérte, hiszen most két kötetben vihetjük haza a harmadik részt. 


3. ESTELLE LAURE - TOMBOLÓ FÉNY


Vajon megtörténhet a legjobb dolog a legrosszabb időpontban? 

Az apja megőrült. Az anyja elhagyta a várost. Ki kell fizetni a számlákat és vigyázni kell a kishúgára. Nem éppen ez a legmegfelelőbb időpont arra, hogy a 17 éves Lucille szerelmes legyen. De hát ezt nem lehet irányítani, és ez lesz az igazi szerelem – bár zűrös és alkalmatlan-, amit Digby Jonesszal, a legjobb barátja testvérével fog átélni. Lázasan lángoló vágy, ami által Estelle Laure lélekkel teli könyvének olvasóit a legutolsó mondatig kísérni fogja a remény.






Kiadó: Maxim

Az biztos, hogy úgy nem jövök haza a fesztiválról, hogy nem álltam volna meg a Maxim-nál. A kiadó megjelenései közül a Tomboló fény keltette fel a legjobban az érdeklődésemet. 




1. TALLÉR EDINA - HOLNAPTÓL MINDEN RENDBEN
Az első rész (Most akkor járunk?) óta Eszter és Beni pár évet öregedett, sőt néha már egészen felnőttnek érzik magukat. A fiú el sem hiszi, mennyi minden megváltozott… 

Úgy kezdődött, hogy Eszter elment New Yorkba. A lány hiányát semmi sem pótolhatja, de nem is ez a cél. Még mindig naponta beszélgetnek, hiszen mindkettejüknek van mivel megbirkóznia. Benit a közelgő felvételi mellett legjobb barátja, Fedor sorsa aggasztja: az ukrán származású fiú szülei válófélben vannak. Fedor elveszettnek és elfelejtettnek érzi magát ebben az érzelmi és történelmi viharban, így Beni és Andris helyett új „barátok” felé sodródik. Eszternek sem könnyű: nagyon hiányzik neki Budapest, az otthoni barátok és a szerelem, de feltűnik a színen egy amerikai srác, aki eltereli a gondolatait. A kérdés csak az, hogy mi legyen ezután. Hol van ilyenkor Beni? Rendbe lehet még ez az egészet hozni, és ha igen, vajon érdemes-e? Mi a jó döntés: kitartani a másik mellett, vagy elengedni egymás kezét?

Kiadó: Tilos az Á Könyvek

Csak a címe miatt. Na jó nem. A könyv egyébként nem a fesztiválra jelenik meg, de mivel folytatás, ezért mindenképpen szeretném beszerezni. 



+1 VIVIEN HOLLOWAY - TOLVAJOK KÉZIKÖNYVE
Winie megmenekült a hóhér kötelétől, de ez nem jelenti azt, hogy csendesen meghúzná magát, és várná, amíg a viharfelhők teljesen elvonulnak a feje fölül. 
Will „tanulmányai” folytatódnak, és Winie próbálja őt felkészíteni a vizsgájára. Feladatként szabja neki, hogy önállóan tervelje ki egy általa kiválasztott tárgy elrablását, Will döntése pedig a Könyv másolatában látott Pacsirtára esik. 
Winie-t eközben apja ismét behúzza a csőbe, és rátestálja keresztlánya, Marie Kennellis vőlegényének előkerítését. A lány jó híre múlik azon, Winie-nek sikerül-e felkutatni a szökevény fiút, aki minden bizonnyal kártyaadósságai miatt bujdokol. 
Will eközben külön utakon jár, és úgy tűnik, túlságosan is messzire megy a Pacsirta utáni vadászat során, amit azonban a Langton család – különösen Winie – talán sosem fog megbocsájtani neki.


Kiadó: Főnix Könyvműhely

Engem Vivien teljesen megvett a Végtelen horizont c. könyvével, így most Winie Langton történeteinek is nyugodt szívvel állok neki. A Tolvajok kézikönyve a sorozat legújabb része.

  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése