„Egyszer azt mondta nekem valaki, hogy írni veszélyes, mert nincs rá garancia, hogy a szavaidat ugyanolyan hangulatban olvassák majd, mint amilyenben leírtad őket.”

/Jojo Moyes – Az utolsó szerelmes levél/



2016. október 24., hétfő

Sabrina Jeffries - Karácsonyi ​csoda



Karácsony közeledtével sokan szeretnénk átélni egy kis karácsonyi csodát, esetleg olvasással az ünnep hangulatát megteremteni.
A General Press kiadó jóvoltából megjelent Sabrina Jeffries legújabb könyve, a Karácsonyi csoda, a Halstead Hall bajkeverői legújabb kötete. Ha szeretnél te is részese lenni egy kis karácsonyi készülődésnek, kövesd a turné négy állomását és ha velünk játszol, tiéd lehet a könyv egyik példánya.

KÖNYV ADATAI
Kiadó: General Press
Megjelenés: 2016. október
Eredeti megjelenés: 2012
Oldalszám: 304
Fordította: Hajnal Gabriella
ISBN: 9789636439149 



Pierce Waverlyt, Devonmont grófját gyermekkorában a szülei rokonok gondjaira bízták, és a férfi sosem bocsátotta meg nekik, hogy magára hagyták. Egy nap azonban levelet kap anyja társalkodónőjétől, Mrs. Camilla Stuarttól, amelyből arról értesül, hogy az édesanyja súlyos beteg. Azonnal hazatér vidéki birtokukra, hogy elbúcsúzhasson az asszonytól. Ám amikor megérkezik, meglepődöttségében a szája is tátva marad. Kiderül ugyanis, hogy az anyjának semmi baja, ő pedig beleesett Camilla körmönfont csapdájába. Az életvidám, vonzó özvegyasszony ugyanis eltökélte, hogy mindent megtesz azért, hogy kibékítse őlordságát az anyjával. A célja elérése érdekében pedig még arra is hajlandó, hogy elfogadja a férfi által felajánlott alkut, amely tisztességesnek egyáltalán nem nevezhető… 

Sabrina Jeffries karácsonyi történetében a Halstead Hall bajkeverői című sorozatból megismert Lord Devonmont sorsát követhetik nyomon az olvasók a megbocsátás és a szerelem útján.



Amikor az emberek azt mondják, hogy egy könnyed romantikus történet, nos én ilyesmire gondolok. Mivel nagyon szeretem a karácsonyt és a karácsonyi történeteket, rögtön lecsaptam a lehetőségre, hogy elolvassam a könyvet. Még akkor is, ha jelenleg semmi karácsonyi hangulatom sincs. Ami nem csoda, hiszen még csak október van, ráadásul a történet is, habár az ünnep alatt és környékén játszódik, valahogy mégsem azon van hangsúly. 


Őszintén szólva először egy picit megijedtem, mert akkor jöttem rá, hogy egy sorozat részéről van szó, amikor már jelentkeztem a turnéra. És én nem szeretek egy sorozat közepébe belecsöppenni, még akkor sem, ha nincs összefüggés a részek között. Szerencsére sokáig nem kellett emiatt aggódnom, mert a történtek alakulása teljesen elfeledtette velem, hogy igazából már a hatodik résznél tartunk. Egészen hamar belemerültem az események sodrásába, ugyanis nagyon olvasmányos könyvről van szó. A prológusban belepillanthatunk Pierce ama emlékébe, amikor is szülei minden magyarázat nélkül magára hagyták, így ezek után a bentlakásos iskola mellett minden szünidőt rokonaival kellett töltenie. Szüleit nem látta egészen 18 éves koráig, amikor is kérdőre vonta őket, de érzéketlen elutasításuk után már nem keresete többé társaságukat. Édesanyja csak akkor próbálta felvenni vele a kapcsolatot újra, miután férje, a gróf meghalt. Persze egyáltalán nem meglepő, hogy a sok csalódás miatt a férfi már nem kért belőle. Lady Devonmont társalkodónője, Camilla azonban nem ismervén a háttértörténetüket úgy határoz, hogy egy kisebb füllentéssel ráveszi Pierce-t, hogy látogassa meg édesanyját. Mivel sokkal többről van itt szó, mint egy apró-cseprő családi összetűzés, természetesen Camilla is hamar rájön, hogy jobb lett volna, ha nem avatkozik bele az ügyeikbe.

De akkor nem ismerte volna meg a mogorva grófurat. Nos igen, nyilván senkit sem lep, hogy a kettőjük kapcsolata is fontos szerepet kap a könyvben. Minden szempontból ellentétei egymásnak: Pierce sérülései miatt örök gyerek maradt, keserűség, makacsság jellemzi. Camilla élete sem egyszerű, hiszen árvaházban nevelkedett, és még soha nem tapasztalta meg, milyen az ha szeretik, mégis felül tud mindezen emelkedni, és barátságos, értelmes nő válik belőle. Hasonló sorsuk azonban - hiszen tudomásuk szerint mindketten híján voltak a szülői szeretnek - mégis közelebb hozza őket egymáshoz, és megtanítják egymás számára, hogy mit jelent szeretni és szeretve lenni. A vonzalom szinte az első perctől kezdve kialakul kettejük között, ami aztán szenvedélyes kapcsolatba sodorja őket. 

Természetesen semmi sem az, aminek látszik, kiderül, hogy sokkal több áll Pierce elhagyása mögött, mint amit ő gondolni vélt. Természetesen nem fogok spoilerezni, de az biztos, hogy édesanyának sokat kellett szenvedni, és elviselnie férjétől. Persze a megbocsátás nem olyan könnyű, főleg egy olyan férfinak, mint Pierce, így a könyv nagy részén végigkövethetjük vívódásait, mind édesanyjával mind Camillával kapcsolatban.

A könyv egy édes romantikus történet volt, amihez kaptunk egy izgalmas családi rejtvényt, és persze a karácsonyt. Tudom, hogy azt mondtam, hogy a könyv nem hozta meg az ünnepi hangulatomat, de azért mégis érdekes volt olvasni a 19. századi karácsonyról. A karácsonyfához, díszekhez, zoknikhoz és a rénszarvasokhoz való hozzáállásukat, mindezt egy aranyos vers, a Karácsony előestéje közreműködésével. Összességében tehát pontosan azt kaptam a könyvtől, amit elvártam tőle, egy kis nyugalmat, kisimította a mostanában felszült idegeimet, szóval élveztem. A romantikus alkatoknak mindenképpen ajánlom. 

Értékelés: 5/4


NYEREMÉNYJÁTÉK

Ismeritek a Halstead Hall bajkeverői sorozatot? Nem? Semmi gond, itt a remek alkalom egy picikét megismerni vele.
Minden állomáson találtok a sorozatból egy torz borítót, ami alapján ki kell találnotok a címét, de ne legyen ennyire egyszerű, az adott kötet főszereplőjét is be kell írnotok a Rafflecopter dobozba. (Elég az egyik főszereplő neve.) - Tehát minden állomásnál a rafiba egy kötet címet és mellé az egyik főszereplő nevét várjuk.
Játékra fel!





Figyelem! A sorsolásban azok vesznek részt, akik minden kérdésre helyesen válaszoltak, valamint felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.




További állomások

10.24 Könyvvilág
10.26 Dreamworld

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése