„Egyszer azt mondta nekem valaki, hogy írni veszélyes, mert nincs rá garancia, hogy a szavaidat ugyanolyan hangulatban olvassák majd, mint amilyenben leírtad őket.”

/Jojo Moyes – Az utolsó szerelmes levél/



2017. május 10., szerda

Sophie Jackson - Egy ​lépés feléd


Sophie Jackson tollából egyre gyönyörűbb és egyedibb történetek születnek. Az Egy font hús sorozat harmadik része is megjelent magyarul az Insomnia Könyvek gondozásában, amely Riley múltját eleveníti meg, Riley és Lexie érzéki és izgalmas történetét meséli el nekünk. A Blogturné Klub május 8. és 12. között minden nap újabb állomással jelentkezik és népszerűsíti e nagyszerű történetet.

KÖNYV ADATAI
Kiadó: Libri
Megjelenés: 2017. április 22.
Erdetei megjelenés: 2016
Oldalszám: 350
Fordító: Lukács Andrea
ISBN: 9789633109212
Moly: https://moly.hu/konyvek/sophie-jackson-egy-lepes-feled
Riley Moore váratlan hívást kap; édesapja súlyos állapotban kórházba került. A börtönviselt nehézfiú öt év után mindent hátrahagyva hazautazik, hogy helyrehozza a kapcsolatát a családjával. Eközben felejteni próbál, hiszen a hosszú börtönéveket egy lányról álmodozva volt képes túlélni, aki egykor a világot jelentette neki, és aki soha nem lehet már az övé
Lexie Pierce sok fájdalmon ment keresztül, de megvalósította az álmait. Sikeres üzletasszony lett, aki tudja, mit akar, de Riley felbukkanásával ismét fellángol az egykori szenvedély. Azonban a lány tartozik egy vallomással a srácnak, mielőtt kiderítenék, vajon képesek-e újra bízni egymásban.





Ismét sikerült belefutnom egy sorozat közepébe, úgy, hogy az előzmény köteteket nem olvastam, de olyan sok jót hallottam róluk, hogy úgy döntöttem, nem számít. Szerencsére az Egy lépés feléd teljesen elkülönül, egy-egy halvány utalás található csak benne arra, hogy kik lehettek az előző kötetek főszereplői, de teljes mértékben élvezhető külön is.

A történet a borítójához hasonlóan nagyon érzéki. Én nagyon szeretem az olyan romantikus könyveket, ahol a főszereplők gyerekkori barátokból válnak valami sokkal többé, és most Riley és Lexie esetében is erről van szó. A fülszöveg egyébként egy picit becsapós, mert Riley-t úgy állítják be, mint ,,börtönviselt nehézfiú”, pedig egyáltalán nem az a típus, sőt mondhatni még Lexie is vadócabb nála. Az események jelen és múlt között váltakoznak: a jelenben megismerjük tehát Riley-t, aki miután megtudja, hogy édesapja ismét szívrohamot kapott, kénytelen hazautazni New Yorkból, és igen – bármilyen klisének is hangzik – szembenézni a múltjával. Ez két dolgot is magában hordoz, egyrészt apjával is rendbe kell hoznia a nézeteltérésüket, hiszen amióta Riley kijött a börtönből, nem igazán kommunikált vele. Másrészről pedig természetesen Lexievel is elkerülhetetlen lesz a kontaktus – főleg miután egy nagyon súlyos, mégis édes titok napvilágra kerülése újra összehozza őket. A múltbéli események olvasását is rettentően élveztem, egészen gyermekkoruk első találkozásától a jelenig megismerjük a főhősök történetét. Nagyon sokáig voltak igazán jó barátok, majd később szenvedélyesen szerelmesek, éppen ezért el sem tudtam képzelni, hogy mi lesz az indok, ami majd elválasztja őket. Aztán jött a feketeleves, Lexie élete egy csapásra megváltozik, a tiniként dédelgetett közös álmaik egy pillanat alatt köddé válnak, a különválás akarva akaratlanul elválasztja őket, és a lányt teljes mértékben magába szippantja a sötétség..


Instagram oldalamon

Érdekes volt számomra, hogy míg a legtöbb romantikus könyvben egy harmadik személy, a társadalmi státusz, anyagi dolgok, de legtöbb esetben egy hatalmas félreértés áll annak útjába, hogy a szereplők együtt legyenek, most egészen másról van szó, és itt most SPOILERES leszek. Lexie ugyanis édesapja tragikus halála után teljesen magába fordul, és depresszióba esik, ez pedig nagyon sok mindent megváltoztat az életében. Ez az érettségi után történik, amik Riley elutazik egy évre, ő pedig otthon kényszerül maradni: innentől már minden ,,adott”, hogy elinduljon a lejtőn, megérkeznek a depresszióban szenvedők legjobb barátai, a negatív gondolatok, az agyalás, hogy Riley vajon hol van, mit csinál, gondol-e rá, és már meg is születik a téves következtetés, hogy el kell őt lökni magától. Nem mondom, hogy minden döntését meg tudtam érteni (sőt egyet kifejezetten nem!), mindennek ellenére megértettem őt, és átéreztem a helyzetét. SPOLIER VÉGE.

A történet tehát nem könnyű, van mit megoldaniuk a szereplőknek. Ahogy arra korábban utaltam, Riley egyáltalán nem az a rossz fiús típus, persze vannak olyan dolgok a múltjában, amire nem büszke, de egyébként eléggé rendes és szerethető srác. Lexie már egy fokkal nehezebb személyiség, ő a tetkós, piercinges szereplő ebben a történetben. Egy elég durva dolgot titkol el a fiú elől, ami sokak szerint megbocsáthatatlan, ám Riley mégis megpróbál újra bízni a lányban, és esetleg egy közös jövőben.

A könyv stílusa kicsit furcsa volt nekem, mert a legtöbbször csodálatosan megfogalmazott érzéseket és pillanatokat nyújtott, máskor viszont furcsa volt a szóhasználat, és néhol vontatottnak éreztem. Valami plusz érzés nekem hiányzott az olvasásom során, nem tudtam teljes mértékben átadni magam a történetének, ennek ellenére nem bántam meg, hogy elolvastam. Egy szenvedélyes, érzéki, sokszor fájdalmas történetet ismerhettem meg, ahol a főszereplőknek meg kell tanulniuk elengedni a múltat, és rálépni a megbocsátás útjára, hogy eljuthassanak a boldog véghez.

Értékelés: 5/4

Blogturné extra - Borítómustra











NYEREMÉNYJÁTÉK
Ebben a nyereményjátékban a tetoválásoké lesz a főszerep. Mindig fontos jelentéssel bírnak, tartósak, amelyeket az ember örök életen át a bőrén visel. Az állomásokon található tetoválások egy-egy híresebb könyvre/sorozatra utalnak. A rafflecopter megfelelő helyére kell beírnotok az író nevét, a sorozat, vagy a könyv címét, amelyre az adott tetoválás utal. Az Insomnia Könyvek felajánlásával a játék végén 3 példányt sorsolunk ki az Egy lépést feléd c. könyvből.

Figyelem! Felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.





További állomások

05.10. Könyvvilág blog
05.11. CBooks
05.12. Kelly és Lupi olvas

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése