„Egyszer azt mondta nekem valaki, hogy írni veszélyes, mert nincs rá garancia, hogy a szavaidat ugyanolyan hangulatban olvassák majd, mint amilyenben leírtad őket.”

/Jojo Moyes – Az utolsó szerelmes levél/



2017. június 6., kedd

Colleen Hoover - Tarryn Fisher: Soha, ​de soha 2.


A Könyvmolyképző jóvoltából hazánkban is megjelenik Colleen Hoover és Tarryn Fisher sorozatának második kötete, a Soha, de soha 2.. Ennek örömére a Blogturné Klub hat bloggere ismételten elmerül Silas és Charlie rejtélyekkel tarkított történetében, mely az előző résznél is több izgalmat kínál.

Tartsatok velünk, ismerjétek meg a regényt, és vigyétek haza a kiadó által felajánlott három nyereménypéldány egyikét.

KÖNYV ADATAI
Kiadó: Könyvmolyképző
Megjelenés: 2017. június 8.
Eredeti megjelenés: 2015
Oldalszám: 120
Fordító: Matyola Melinda
ISBN: 9789634571186



Soha ne hagyd abba! Soha ne felejts! 


Silas versenyt fut az idővel, ahogy egyre több igazságra derül fény, miközben más szálak összekuszálódni látszanak. Ráadásul most már magasabb a tét, ahogy Silas kezéből egyre inkább kicsúszik az irányítás, és mások kezdik gyanúsnak találni a viselkedését. Charlie bajban van, így hát neki kell áthidalnia a szakadékot a múltjuk és a jelenük között. Mert valahol a „szeretlek”-ek meg a „soha, de sohá”-k között ott rejtőzik az igazság, amiről egyelőre elképzelésük sincs, mégis meg kell találniuk.





Talán még emlékeztek, hogy télen micsoda ódákat zengtem, a Never never első részéről, Colleen és Tarryn ugyanis teljesen elvarázsolt. A folytatás idén Könyvhéten jelenik meg, amit nekem már volt szerencsém elolvasni. Kezdjük azzal, hogy már a könyv ajánlóját is imádtam, amelyből kilátszik, hogy a két írónő mennyire különbözik egymástól, Colleen a boldog véget szereti, míg Tarryn éppen ellenkezőleg, és ez azt hiszem nagyon jól visszatükrözi a könyv tartalmát, és ennek ellenére (vagy éppen ezért?) szuperül működik a párosuk.


,,Ez a könyv azoknak szól, akik szeretik a jól végződő történeteket, és akik megbocsátották az első rész befejezését. Tarryn tehet róla." /Colleen Hoover/ 

,,Ez egy könyv mindazoknak, akik szerint a happy end és a diétás kóla baromság.  /Tarryn Fisher/

A történet pontosan ott folytatódik, ahol annak idején abbamaradt, a kocsiban vagyunk tehát Silasszal, aki ismét elvesztette emlékezetét. Ezúttal azonban előnnyel indul, ő is és az olvasó is, hiszen a fiú most hamarabb rájön a saját maga írt jegyzetekből arra, hogy mi is történt vele, mi pedig az előző részből kapott információk miatt tudjuk, hogy mire számítsunk. Újabb 48 órája van neki és Charlienak, hogy megfejtsék, mi történik velük, csak most nehezíti a helyzetüket, hogy a lány eltűnt. Ez a rész is kissé hátborzongató volt néhol számomra, egyrészt a hely miatt, ahol Charlie tartózkodik, másrészt pedig az egyre több és több titok, ami nemhogy segítene, sokszor csak még jobban összekeveri a dolgokat.



A két írónő ismét szuperül fűzte a szálakat, sok mindenre fény derült, Silas öccsének, Landonnak köszönhetően, viszont annál több kérdést vetnek fel az új infók. Ebbe a szösszenetnyi történetbe rengeteg izgalmat és csavart sikerült beépíteniük, de mégsem érzetem soknak, sőt, teljesen felpörgetett. Olyan szereplők kerülnek középpontba, aki az első részben háttérben maradtak, és fordítva, akik ott fontosak voltak, most egy picit eltűntek. 

A két főszereplő túl sok időt nem töltött együtt ebben a kötetben, viszont az egykor egymásnak írt levelekből sokat tudtunk meg róluk, és ó igen, imádtam ezeket a sorokat! Silas és Charlie egykor egy nagyon édes párt alkottak, olvadoztam Silas rajongásáért és nem tudtak becsapni Charlie makacs szavai, azonban a dolgok megváltoztak, a lány falat épített maga köré, ami egy idő után a vesztükbe vezette a fiatalokat.


,,-Most akkor szerelmesek vagyunk, vagy mi a franc van? Tegnap reggel óta először hangosan felnevetek. -Aha mondom még mindig nevetve. - Úgy látszik, tizennyolc éve szerelmes vagyok beléd, vagy mi a franc."

Az amnézia körélmenyi nagyon érdekesek, hihetetlenül kíváncsi vagyok arra, hogy mégis miként fogják ezt megmagyarázni nekünk. Őszintén szólva én abban reménykedem, hogy nem valamiféle fantasy-szállal fogják megoldani. Egy ideig azonban még rágnom kell a körmeimet, ugyanis aki arra vár, hogy ebben a részbe lehull a lepel az okáról, az csalódni fog: sok mindent megtudtunk, azonban a legfontosabb dolgok még hátravannak. Ennek ellenére szívből ajánlom a könyvet, és a sorozatot is mindenkinek, mert egy ütős, izgalmas történetet talált ki nekünk az írópáros. Addig is a visszaszámlálás újra elkezdődik, Charlienak és Silasnak ismét 48 óra áll rendelkezésre, hogy megtalálja a válaszokat és a kiutat ebből a végtelennek tűnő körforgásból! 


Értékelés: 5/5





NYEREMÉNYJÁTÉK

Mostani játékunk során belebújhattok Silas és Charlie bőrébe.
Colleen Hoover és Tarryn Fisher magyarul is megjelent regényeit alapul véve fiktív nyomozásra hívunk benneteket - történt ugyanis, hogy az egyik szereplő elveszett. Ki, hol és kivel van, ki keresi kinek a segítségével? - ezek azok a kérdések, amelyre fényt kell derítenetek.
Minden állomáson találtok egy kérdést, valamint néhány információ morzsát, nektek pedig nincs más dolgotok, mint kitalálni, kire, mire vagy milyen helyszínre gondoltunk. Annyit segítünk, minden karakter, épület, hely a két írónő történeteiből származik. Jó nyomozást!

Vele vagyok. Senki nem tudja hol vagyunk, vagy ki vagyok. Te talán igen?
-  Azt mondják zűrös vagyok. Én inkább céltudatosként jellemezném magam, mindig megszerzem amit és akit akarok.
- Hajam, mint a réz.
- Nő, feleség… anya vagyok.

Figyelem! A kiadó csak magyarországi postacímre postáz. A nyertesnek pedig 72 óra áll rendelkezésére, hogy válaszoljon a kiküldött értesítőre, ellenkező esetben automatikusan újat sorsolunk.






További állomások

06.03. MFKata gondolatai
06.04. Dreamworld blog
06.05. Sorok Között
06.06. Könyvvilág blog
06.07. CBooks
06.08. Desz Könyvajánlója

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése