„Egyszer azt mondta nekem valaki, hogy írni veszélyes, mert nincs rá garancia, hogy a szavaidat ugyanolyan hangulatban olvassák majd, mint amilyenben leírtad őket.”

/Jojo Moyes – Az utolsó szerelmes levél/



2017. október 25., szerda

Catherine Rider: Csók ​New Yorkban


A Menő Könyvek Kiadó gondozásában jelent meg Catherine Rider romantikus regénye, ami garantáltan meghozza a karácsonyi hangulatot! Charlotte és Anthony New York híres vagy éppen eldugott helyeit járva próbálják túltenni magukat szakításukon - ráadásul mindezt karácsony estéjén. Ha szeretnétek Ti is részese lenni ennek a szerelmes-hangulatos történetnek, tartsatok a turné 5 bloggerével, és játsszatok a könyvért!
KÖNYV ADATAI
Kiadó: Menő Könyvek
Megjelenés: 2017. október 25.
Eredeti megjelenés: 2016
Oldalszám: 340
Fordító: Nánási Yvette
ISBN: 9789634034230
Senki nem szeretne karácsony este egy reptéren ragadni egy viharban. Charlotte és Anthony számára ez maga a katasztrófa.
Charlotte hazafelé tart Angliába, miután egy szörnyű szakításnak köszönhetően élete legrosszabb félévén van túl. Anthonyt épp most dobta ki a barátnője, amikor a fiú meglepetésből kiment elé a reptérre.
Hirtelen ötlettől vezérelve a két fiatal egy önsegítő könyv utasításait követve nekivág a városnak.
Tedd túl magad az exeden 10 egyszerű lépésben!
Ez a romantikus kaland mindenkit magával ragad, aki képes átérezni az Empire State Building tetején kavargó hópelyhek varázsát, és aki már valaha is elgondolkodott azon, hogy az igaz szerelem nem ott várja-e a check in pult túloldalán.
1 karácsony
2 megtört szív
10 egyszerű lépés

24 óra

A tavalyi évhez hasonlóan idén is igencsak hamar olvastam el az évem első karácsonykor játszódó könyvét. Nem mondom, hogy ennek köszönhetően sikerült ráhangolódnom (mondjuk, nem is így álltam neki) az ünnepi hangulatra, de annyi azért biztos, hogy a Csók New Yorkban igazán megmelengette a szívemet.
A történetünknek egyből két megtört szívű főszereplője is van, Charlotte és Anthony, akik a sors furcsa fintora miatt New Yorkban a Kennedy repülőtéren találkoznak. Közös bennük, hogy mindketten egy szakítást próbálnak feldolgozni, Charlotte épp haza menekülni készül előle, Anthony pedig a reptéren döbben rá a szörnyű valóságra. És mivel a lány gépe nem indul, csak másnap, a fiú pedig épp a reptéren tartózkodik, egy a helyzetükhöz illő könyv – Hogyan tedd túl magad az exeden tíz egyszerű lépésben? - közreműködésével ismerkedik meg a két fiatal. És mivel Charlotte nem akarja egy hotelben magányosan tölteni a karácsony estét, Anthony pedig szintén nem vágyik haza a fájdalmas eset után, úgy döntenek, hogy együtt megpróbálják teljesíteni ennek a bugyuta könyvnek a lépéseit. Így együtt útra kelnek a csak karácsony este alvó New York utcáit járva megoldani a lépéseket, nem is sejtve, hogy a könyv talán sokkal többet fog tenni értük, mint amit elsőre gondolnak. A történet mindkettőjük szemszögén keresztül tárul elénk, ami igazán jól is jött, hiszen így „saját kézből” ismerhetjük meg a történetüket, és az is nagyon jól kivehető, hogy miképpen kezd átalakulni a kezdetben visszafogott kapcsolatuk erősebb vonzalommá.
A könyv főszereplői egyébként igencsak fiatalok, 17 évesek, amire fogalmam sincs miért, de én is csak később eszméltem rá. Talán azért, mert a viselkedésük, az egész élethelyzetük, az hogy karácsonykor mindketten a világ egyik legnagyobb repterén tartózkodnak, távol a családjuktól, sokkal értettebb, felnőttesebb viselkedésre vall. Persze hamar túltettem magam rajta, de azért mégis csak meglepő volt. A fiatalok egyébként látszólag nagyon különböznek, Charlotte az angol jó kislány, közvetlen, kedves és kissé naiv, míg Anthony valahogy érettebbnek, visszafogottabbnak, kicsi talán merevnek látszik. Aztán, ahogy halad előre a sztori, úgy oldódnak fel egyre jobban egymás társaságában, és kezdődik el valami köztük.
Nagyon tetszett, hogy minden fejezet a lépések leírásával kezdődött, majd pedig, ha a főhőseinknek sikerült teljesíteniük, akkor annak kihúzott változatával ért véget. A lépések, illetve maga a könyv egyébként bármilyen bugyutának gondolnák, mégiscsak segítettek a Charlotte-éknak. Egy szakítás alkalmával sok mindent átértékel az ember, ráébred, hogy amíg kapcsolatban volt, mik voltak azok a dolgok, amik megváltoztak életében, milyen érzéseket nyomtak el, miben változott a viselkedésük vagy akár a társasági életük. A könyv igazából abban segített, hogy a szereplők visszataláljanak régi önmagukhoz, és ehhez hol könnyebb, viccesebb, hol komolyabb, vagy éppen szívfájdító lépéseket kellett megtenniük.
A könyvet szó szerint szívmelengető érzés olvasni, nem tudom, hogy azért-e, mert karácsonykor játszódik, ami jó érzést kelt az olvasóban. Annyi azonban biztos, hogy habár az egész történet mindössze egyetlen éjszaka – karácsony éjjelén – alatt zajlik le, mégis úgy éreztem a végén, mintha egy hatalmas utazást tettem volna. És persze ez így is volt a főszereplők életében. Annyi biztos, hogy ilyen hideg időben, mint ami mostanában van, szerintem mindenkit felmelegít ez a történet, hiszen megvan benne minden, ami ehhez kell: egy szuper helyszín, New York, ráadásul karácsonykor, nagyon szerethető karakterek, és egy édes kiskutya, ami csak fokozza a jóleső hangulatot. Aki pedig éppen egy szakításon van túl, szerintem önsegítő könyvnek is kiváló.

Értékelés: 5/4




NYEREMÉNYJÁTÉK

A történetünk főszereplői a Hogyan tedd túl magad az exeden 10 egyszerű lépésben? című könyv segítségével próbálják túltenni magukat szívfájdalmukon. Ezt New York utcáit felfedezve és megismerve kísérlik meg, amihez a nyereményjátékunk is kapcsolódni fog. Minden blogon találni fogtok egy képet azokról a New York-i helyszínekről, amik fontos szerepet töltenek be a szereplők továbblépése során, a feladatotok pedig természetesen az, hogy beírjátok a hely nevét a rafflecopter dobozba.




Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.





További állomások
10.25. - Könyvvilág
10.27. - Sorok között
10.29. - Zakkant olvas
10.31. - Deszy könyvajánlója
11.02. - Szembetűnő

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése