„Egyszer azt mondta nekem valaki, hogy írni veszélyes, mert nincs rá garancia, hogy a szavaidat ugyanolyan hangulatban olvassák majd, mint amilyenben leírtad őket.”

/Jojo Moyes – Az utolsó szerelmes levél/



2018. január 23., kedd

Kristan Higgins: Esküvő ​újratöltve


Új névvel bővül a General Press Kiadó Romantikus Regények sorozatának szerzőtábora. Kristan Higgins Blue Heron sorozatának első részével és a Holland család apraja-nagyjának kalandos életével ismerkedhet meg az, aki a Blogturné Klub öt bloggerével tart. A turné végén a könyv egy példányát sorsoljuk ki a helyes megfejtők között.



Könyv adatai
Kiadó: General Press
Megjelenés: 2018. január 15.
Eredeti megjelenés: 2013
Oldalszám: 376
Fordító: Pálfalvy Ilona
ISBN: 9789634521280





Miután ​az oltár előtt faképnél hagyta a vőlegénye, Faith Holland úgy döntött, egy másik városban kezd új életet. Néhány év múlva, immár idősebben – és egy kicsit bölcsebben is – elhatározza, hogy itt az ideje visszatérni a New York állambeli Manningsportba, ahol a családi szőlőbirtok és borászat, a Kék Gém Pincészet is található. Végre készen áll, hogy – egy pohár vörösbor mellett – szembenézzen a múltja kísérteteivel, amelyek közül az egyik Levi Cooper, a helyi rendőrfőnök – Faith szomszédja, valamint az egykori vőlegényének a legjobb barátja. Noha a nő egyre több dolgot vesz észre vele kapcsolatban- és nem csak a gyönyörű zöld szemét –, ami eddig nem tűnt fel neki, azt mégis nehezére esik elfelejteni, hogy a férfi kulcsszerepet játszott az esküvője meghiúsulásában.

Faithnek persze nemcsak a férfival kell megvívnia a maga csatáit, hanem a saját családjával is. Ha a rengeteg családi dráma nem tereli el a figyelmét, még az is meglehet, hogy valami rendkívül értékesre bukkan, és az élete olyan fordulatot vesz, amelyben ez idáig reménykedni sem mert.

Mivel mostanában eléggé sok mondhatni véres, harcolós könyvet olvastam, kicsit felüdülés volt egy kevésbé bonyolult, habkönnyű romantikus történetet olvasni. A General Press egyébként is nagyon jól szokta hozni a romantikus könyveket, általában inkább történelmit szoktam olvasni tőlük, de most bepróbálkoztam mai időben játszódóval is. Kristan Higginstől ez volt az első könyvem, de annyira megtetszett a stílusa, hogy biztosan fogok még olvasni tőle.
A cselekmény egyébként nem túl bonyolult, de nagyon szórakoztató és bájos köntösbe van bújtatva, ezért engem totál levett a lábamról, nagyon hamar a végére akartam járni a dolgoknak. Múlt és jelen eseményei keverednek a történetben, a múltban megismerjük Faith és Jeremy kapcsolatának kialakulását, a tökéletesnek tűnő szerelmük alakulását, és persze a nagy bummot, amiért szakítottak. Faith a befuccsolt esküvő után San Franciscóba menekült, a jelen soraiban pedig újra haza szeretne térni, látszólag apja miatt, de igazából visszavágyik a családjához, a kedves vidékies környezetbe. Persze elkerülhetetlen, hogy annyi év után újra találkozzon exével, és nagyon úgy tűnik, hogy a lány még nincs túl rajta. Félreértés ne essék, a másik főszereplőnk nem az ex, Jeremy lesz, hanem annak legjobb barátja, Levi. Az írónő lehetővé tette nekünk, hogy belelássunk Levi gondolataiba is, amit szerintem nagyon jól tett, mivel ha csak Faith gondolataira hagyatkozott volna, nem biztos, hogy sikerült volna megkedvelnem. Eléggé zárkózott, sokszor nyers volt, főleg még fiatalabb korukban, de így hogy folyamatosan olvashattam az érzéseiről, sokkal szerethetőbb lett.
Ahogy haladunk előre a múlt eseményeiben, úgy tűnik fel egyre többször Levi Faith életében, már gyerekkoruk óta megy közöttük az adok-kapok, ami később kiegészül némi elektromos feszültséggel. Szeretem az olyan történeteket, ahol habár a főszereplők elsőre nem igazán kedvelik egymást (sőt itt éveken át), mégis érződik közöttük az izzás, a vonzalom. Ezt az írónő nagyon jól fokozta, minden találkozásuk alkalmával éreztem a háttérben, hogy pattognak közöttük a szikrák.  A kapcsolatuk kialakulása egyébként igencsak lassú mederben folyt, talán túl lassúba is, ami nem is lett volna nagy baj, de amikor elértünk a beteljesedéshez, azt meg túl hamar lerendezték. Amikor együtt voltak, akkor sem voltak igazán együtt, hiába volt Levi nagyon vonzó és titokzatos, pont akkor ült el közöttük számomra a kémia, amikor összejöttek. Persze végül aztán megoldódtak ezek a problémák, de ugye akkor meg már szinte vége volt a történetnek.
Ami szerintem nagy erőssége a könyvnek az egyrészt a mesés helyszín, Faith családjának borvidéke volt, amit a leírások alapján szinte magam előtt láttam. A másik Kristan stílusa. Annyira könnyed, csajos, humoros, persze voltak benne szomorúbb pillanatok is, de mégis nagyon sokat mosolyogtam, szó szerint jól esett a lelkemnek olvasni. Ez főképp Faith karakterében jött át, aki nagyon szimpatikus volt. Tetszett, hogy nem akarta tökéletesre alkotni őt a szerző, teljesen átlagosnak képzeltem el, aki szinte akármelyikünk lehet.


Örülök, hogy rátaláltam az írónőre, mert szerintem nagyon jól tálalt egy átlagosnak mondható sztorit. A borvidék magért beszél, Faith maga, és a vicces, hangos családja nagyon szerethető és valóságos volt, és a romantikus szál is tetszett, talán Levi lehetett volna egy fokkal nyitottabb. A műfaj kedvelőinek bátran ajánlom.

Értékelés: 5/4,5

NYEREMÉNYJÁTÉK


Mivel a Holland család és szomszédaik szőlészetben és borászatban jeleskednek, mostani játékunkban a világ híres-neves szőlőtermő régióit fedezzük fel. Nem lesz ez olyan bonyolult, mint ahogy első olvasásra tűnik. Tartsatok velünk, mert a szerencsés megfejtők közül valaki a könyv egy példányának boldog tulajdonosa lesz!

Kontinentális éghajlatú borvidék Magyarország északkeleti részén. A világ első zárt borvidéke (1737 óta), ami azt jelenti, hogy ide más területről származó szőlőt, mustot, bort behozni szigorúan tilos. 2002-től az UNESCO világörökség listáján szerepel. Innen származik a “királyok bora, borok királya”

Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.




További állomások
01.21. Szembetűnő
01.23. Könyvvilág


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése